Hvorfor «kristenmanns blogg»?


Trollet kan virke stort og skremmende, men har dårlig gangsyn....

Så er også jeg i gang med å blogge……..og hvorfor i all verden dét? Og hvorfor en teit tittel som ”kristenmanns blogg”?

Som kristenleder og forkynner forundres jeg stadig over at alt som har å gjøre med kristen tenkning har fått så trange kår i vårt samfunn. Og som trollet ble provosert og sint ved lukten av kristenmanns blod, blir dagens troll lett provoserte og usaklige med en gang kristen tro bringes på banen. Velbegrunnede og gode avisinnlegg møtes ikke med gode argumenter, men med latterliggjøring. Historien omskrives og det kristne budskapets betydning for alt som er bra i vårt samfunn neglisjeres eller ties ihjel. Lettvinte argumenter og løgn blir ikke tilbakevist. Ubibelske påstander får passere uimotsagt, bare de passer med tidsånden. Å nevne Gud regnes som upassende, men å la være å nevne ham er nøytralt…..

”Kristenmanns blogg” er mitt forsøk på å gjøre som Askeladden. Provosere ved å være til stede. Dra nytte av trollets dårlige syn og begrensede horisont. Slåss med blanke våpen – sannhet er ett av dem. Narre trollet ut i dagslys, vel vitende om at troll ikke tåler lys.

Og, selvsagt, prinsessen må jo settes fri! Og alle andre som trollet måtte ha fanget! Alle som ikke tør å tenke eller uttrykke seg fritt fordi trollet virker så stort og skremmende. For troll skremmer, og forsøker å få alle til å tenke likt og rope i kor når vi lukter kristenmanns blod……

Så jeg blogger for alle som ønsker å se ting i et nytt og forfriskende lys. Det kan være kristne som trenger å få nytt mot eller gode argumenter, og som er lei av å bli herset med av trollet. Det kan være ærlige, ikke-troende mennesker som er lei de ferdige svarene og som trenger å fores seg med et alternativ til den sekulariserte suppa de blir servert til daglig. Det kan være journalister som finner interessante opplysninger de kan ta med seg videre – om de tør. Og for den saks skyld, en og annen politiker som måtte finne interessante og nye vinklinger på kjente problemstillinger.

Så jeg kommer til å blogge om alt mulig. Om familie, samliv, skaperverk, historie, Gud, Jesus, bibelen, synd, nyheter, samfunn, økonomi, kriminalitet, lederskap – her i tilfeldig valgt rekkefølge – hva som helst, bare er det mulig å gi en frisk vinkling med beina godt plantet i kristen tenkning.

Jeg ønsker deg en riktig god lesning!

Ole Petter

Reklamer

2 kommentar

  1. Hvorfor vil du gjøre et forsøk på å provosere ved å være til stede?
    Er det ikke bedre for en kristen å forsøke å møte mennesker med nestekjærlighet? Riktignok er det en del som blir provosert av evangeliet, men det er jo en følge av at de blir møtt med nestekjærlighet, ikke et ønske om å provosere.
    At du ønsker å provosere snarere enn å møte folk med nestekjærlighet viser at Vineyard faktisk endte opp der jeg for ti år siden fryktet at dere ville ende opp… i ingenmannsland… (tok du den?)

  2. Hvorfor må det ene utelukke det andre? Jeg tror jeg med hånden på hjertet kan si at vi bærer vår del av praktisk kristen nestekjærlighet og vel så det. Jesus klarte faktisk å møte de svakeste med Gud kjærighet samtidig som han hadde en utmerket evne til å provosere…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: