Norge – annerledeslandet


– –

Norge er landet der man helst ikke skal be for maten i barnehagene. Men Norge er også landet der man tillater muslimske sanger i barnehager, og hvor forståsegpåerne mener at dette ”synliggjør mangfoldet og dermed fremmer flerkulturell forståelse”. Og samtidig som kunnskapsministeren i Stoltenbergs forrige regjering var krystallklar på at ”å du, som metter” var en forkynnende sang som måtte forbys, så kan man i Norge oppleve at kommunale barnehager med muslimsk personale nekter barn å ha salami på matpakka.

Norge er landet hvor sterke krefter har fått med seg menneskerettsdomstolen i Strasbourg på at man helst ikke skal lære for mye om kristen tro i skolene. I Norge blir det også ramaskrik om det viser seg at Norad har gitt støtte til fattige gjennom lokale kristne som kanskje også gjør noe så vederstyggelig som å evangelisere. Men Norge er også landet som støtter koranskoler i Pakistan og Afghanistan med millionbeløp, uten særlig kontroll med hva de underviser på disse skolene. Og det i Pakistan – et land som i utgangspunktet praktiserer en massiv undertrykkelse av ikke-muslimer, har en gjennomkorrupt politisk kultur og er regnet som en av verdens minst stabile stater.

I tillegg er Norge landet som støtter politiske dissidenter verden over – fordi politisk frihet og det å få uttrykke sin mening er så avgjørende viktig. På samme tid forventer vi at hjemsendte kristne flyktninger skal holde kjeft om sin tro for å unngå forfølgelse. Og Norge synes det er greit å støtte Vietnams regime med 80 millioner i året, på tross av myndighetens hardhendte behandling av landets troende.

Norge er også landet som gir en ekstremist som Mullah Krekar opphold, fordi han kan risikere å bli dømt til døden av sine egne – på tross av at han har gjort forbrytelser mot sitt eget folk. Kristne iranske flyktninger, som risikerer lynsjing eller dødsstraff hjemme, sender vi tilbake.

Norge er – i sannhet – annerledeslandet!

Reklamer

40 kommentar

 1. Så rett, så rett. Pinglene Stoltenberg/Solheim har sørget for dette og vil se til at denne galskapen fortsetter i 4 nye år.
  Jeg har en følelse av at Norge holder på å miste ansikt i den vestlige verden.
  Mottakslanda pisser oss oppetter ryggen og håper også bli belønnet neste gang Solheim trekker fram sjekkheftet

 2. Jeg vil i grunn bare gi en honnør til et kort og drivende godt formulert innlegg som setter fingeren på de riktige steder.

  Godt å lese et saklig innlegg, velformulert, og som ingen kan beskylde er rasistisk, om ikke annet. For slik er det dessverre nesten hver gang innvandringspolitikken tas opp til debatt!

  Ha en fortsatt god dag!

 3. Veldig bra skrevet!

  Ha en fin dag videre 🙂

 4. En anelse svart-hvitt. Selv om du selvfølgelig påpeker kritikkverdige forhold, har nok både Norge, Pakistan og verden for øvrig litt flere nyanser enn dette.

  • Takk for respons. Men greia er nettopp å sette ting opp mot hverandre – for å vise hvor sprøtt det kan bli av og til – og hvor lett vi aksepterer urett som ikke rammer oss selv. Hvordan ville vi reagert om Pakistan sponset terrorskoler i Norge, eller om Rinnan hadde flyktet til Sverige etter krigen og svenskene nektet å utlever ham av frykt for at han skulle fått dødsstraff. Og hvorfor skal jeg være tolerant overfor det faktum at norske myndigheter bruker penger på å støtte regimer som fengsler og dreper sine egne landsmenn som har valgt samme tro som jeg selv har….?

   • Det jeg påpeker er at du maler med altfor tykk pensel her og sammenligner ulike størrelser. Ønsket om å «sette ting opp mot hverandre» burde ikke gå på bekostning av å gi et nyansert verdensbilde. Spesielt ikke når det kommer fra en person som nødvendigvis har mange tilhørere. Hadde du tatt for deg én og én av påstandene og gitt grunnlag for dem på en saklig måte, ville jeg imidlertid helt sikkert vært enig med deg i noen av dem.

    Ta Pakistan. Du skriver at vi støtter en av verdens minst stabile stater og indirekte at dette er galt. Skal Norge kun støtte stater der alt er på stell? Hvor mange stater vil vi da kunne støtte?

    Pakistan er en nasjon med 176 millioner mennesker. Hvor mye av norsk bistand til landet vet/tror du blir brukt til støtte av terrorskoler? Mener du at vi ikke burde støtte landet i det hele tatt, og ville det i tilfelle ført til en bedring? For nasjonen, for innbyggerne og deres verdensbilde, for situasjonen til landets religiøse minoriteter?

    Og angående «urett som ikke rammer oss selv»: Norge (og norske menigheter) støtter også Israel, et land som systematisk undertrykker den muslimske minoriteten og jevnlig utfører brudd på menneskerettighetene. Er dette en annen form for undertrykking?

    Jeg har ikke svar på noen av disse spørsmålene. Mitt poeng er at det finnes mange farger der ute. Å male et bilde av Norge som antikristent (og promuslimsk?) er etter mitt syn helt usaklig. Om du imidlertid påstår at Norge har blitt et land med færre kristentro-påvirkede beslutningsprosesser enn da faren din vokste opp og større påvirkning fra andre religioner, så har du helt rett. Dét er ikke nødvendigvis negativt.

   • Veldig bra svar. Du har ikke gitt intrykk av at Norge generelt er et antikristlig og promuslimsk land. Derimot har du tydeliggjort en del virkelig stygge handlinger gjennomført av de som styrer Norge nå.

 5. Bra skrevet, fornøyelig lesning.

 6. HAHAHA !!!

  Forbered Dere på å gi opp landet til Krekar !
  Han vil nemlig få lov eller ta seg den friheten!
  Kan ikke Dere nordmenn bare plassere han ved siden av Kongen ??? Han blir jo behandlet på samme måte ! HAHAHA

 7. Nå er nok, nok! Send Krekar kreket ut, a.s.a.p!!! Sjekk linken og les boka, God Is Not Great, How Religion Poisens Everything, Christopher Hitchens.

  • Rot litt rundt på sidene mine her, så vil du se at jeg ikke er enig med deg når du legger skylda på Gud – eller gudstroen – som sådan. Ateismen har gjort verre ting i historien enn all verdens gudstro. Viktigere enn om man tror på Gud eller ikke er faktisk hva slags tanker man har om Gud. Men ha en fin dag!

   • Han legger ikke skylden på Gud. Mennesker som ikke annerkjenner noe sant ved skriftenes overnaturlige karakter, som meg selv, er i større grad opptatt av den «generelle religion». Vi kan derfor ikke sies å legge skylden på noen Gud, men heller mennesker som håndhever og forfekter jernalder dogmer. Underkastelse uten kritisk eller logisk tenkning passer ikke inn i dagens paradigme, hvor selvmotsigelser og ulogiske mønstre vanligvis blir fraskrevet som nettopp dette.
    Jeg kan ikke si at Gud ikke finnes. Men ettersom ingen bevis foreligger, og samtlige religioner ikke kan falsifiseres, finner jeg det naturlig å stille meg kritisk.
    Jeg er agnostiker, fordi jeg bekjenner at jeg ikke kan vite.

    «Ateisme har gjort verre ting i historien enn all verdens gudstro»

    Nei, dette stemmer ikke.

    Vi må skille mellom handlinger gjort i en religions navn, og handlinger motivert ut fra subjektive forestillinger av enkeltmennesker eller grupper uten religiøs overbevisning.
    Ateisme er ikke en bevegelse, som sverger til et ferdigskrevet synssett, men heller fravær av et slikt syn.
    Ateisme har bidratt mindre i ondskapens tjeneste gjennom historien enn religion. Les litt mer historie!

    Å tro på troll fordi det har lange tradisjoner fra gammelt av, gjør ikke påstanden om trolls eksistens mer troverdig.

   • Til Pål A.
    «“Ateisme har gjort verre ting i historien enn all verdens gudstro”

    Nei, dette stemmer ikke.»

    Her er jeg uenig med deg. Ateismen som fulgte med Mao og hans lille røde kostet flere menneskeliv enn noe annet livssyn og religion.

    «Vi må skille mellom handlinger gjort i en religions navn, og handlinger motivert ut fra subjektive forestillinger av enkeltmennesker eller grupper uten religiøs overbevisning.»

    Virkelig? Så langt har jeg hatt til gode å se en eneste ateist skrive dette på nettet. Gratulerer! 😉

 8. «Muslimske sanger»… Mener du *religiøse* sanger, eller mener du barnesanger på arabisk eller pakistansk?

  Norge er også landet hvor FrP snakker varmt «foreldrenes rett» til å starte privatskoler og livssynsskoler, samtidig som deres stemmer stoppet en muslimsk skole i Oslo.

 9. Vel så lenge folk stemmer på den rød-grønne regjeringen, vil ikke ting forandres bortsett fra at vi får mer fri innvandring og høyere avgifter. Jeg er ikke rasist, men jeg er for et samfunn der innvandringen blir strengt kontrollert slik at de borgerne som trenger det og oppfører seg bra slipper inn i landet, og deretter for oppfølging slik at de kommer inn i arbeid, lærer språket osv.

  Det er vel snart på tide å se hvordan den rød-grønne regjeringen styrer landet ned i grus. Norge har blitt et tilholdssted for kriminelle og terroister. Jeg skjemmes!

 10. Du peker på viktige ting i denne artikkelen. Norge er virkelig annerledeslandet. De med makt er livredd for å støte minoriteter og annerledes tenkende, men de finner det mye lettere å stramme inn å regulere det som dem er mer kjent med.
  Å bli stemplet som rasist er deres største frykt.
  Det meste jeg ser svirre omkring i media om islam og innvandring ledsages av tullebukker som fint og ofte sprer omkring seg fordommer og er slepphendt med rasistiske karakteristika av annerledes tenkende. Dette er trist. Det ser ut til at det ikke går ann å nærme seg disse temaene uten å bli utsatt for hets fra anti-rasistisk hold, når temaet ikke engang handler om rase eller etnisitet.

  Jeg mener at verken kristendom eller islam burde forkynnes i barnehager, dette er å krøke kroker for at de gode kroker skal bli. Renspikket hjernevasking av unge som ukritisk trekker til seg informasjon som svamper. Her må vi være forsiktige!
  Et menneske bør ikke læres opp til å bli religiøs, jeg mener dette er et standpunkt en må ta når en blir gammel nok til å grunne over hva det innebærer.

  Jeg har lest hele bibelen, det er en til dels fin bok, særlig johannesevangeliet og høysangen… men den bør ikke indoktrineres som absolutt sannhet, og det samme gjelder for islam.

  ha en fin dag. 🙂

  • Godt sagt – at man er «livredd for å støte minoriteter og annerledes tenkende, men de finner det mye lettere å stramme inn å regulere det som dem er mer kjent med». Vi som er kristne opplever debatten vel trang om dagen.

   Ellers – om du leser ting jeg ellers har skrevet på disse sidene, så vil du se at jeg personlig ikke er så redd for forkynnelse i barnehager, men er mer redd de kreftene i samfunnet som prøver å gjøre Gud til tabu. Artikkelen finnes her.

   Ha en fin dag!

 11. Liker innlegget ditt.

 12. Det må være pårørendes oppgave og
  gi barna opplæring i sin religion.
  Det vi før kaldte kristendomsundervisning
  må ut av skolen.Timene kan brukes på
  andre fag.

  JILL

 13. Øverland kalte kristendommen for den tiende landeplage, hadde han levd idag ville han kalt islam for den ellevte landeplage. Det er jo slik at alle religioner er menneskeskapte. Slik er det også med alle
  guder, fra Tor med hammeren til Jehova. Lenin sa at religion er opium for folket, riktig, men husk at opium er en gift, en gift som dreper. På linje med narkotika burde alle religioner vært forbudt.

  • Hadde Øverland hatt et minimum av historisk gangsyn, og ikke bare latt seg rive med av egne fordommer, så ville han ha sett at kristen tro har vært en ubetinget velsignelse for det norske folk. Øverland gjør samme feil som Kristian Horn og andre sekulære kritikere, som tror Norge ville vært Norge om ikke kristen tro hadde kommet til landet, og at folk ville tenkt som de gjør om ikke det kristne evangeliet hadde blitt forkynt i 1000 år. Det er bare å se på land som har vært under annen påvirkning enn oss….

   Og se gjerne til Marx og Lenin. Ved å forkaste Gud og la de grunnen for et menneskesyn som har tatt livet av millioner. Kanskje litt religiøs opium er å foretrekke.

 14. «Lønseth sier truslene svekker flyktningens mulighet til å få opphold i landet.»

  Flyktningen?
  Svekker muligheten?

  Mannen er jo utsvist!!!

  Husk folkens dette ved nedte valg! Ikke la dere rundlurt igjen av (nasjonal)Sosialistisk Venstreparti og deres venner!

 15. godt skrevet blogger.. er nok en solid hedning jeg… sånn litt imot alt som lukter religion. har jo i den seinere tid vært skrevet mye negativt om islam… husker tilbake tilnår kvitekrist ankom norge.. var jo mye det samme bråket som nå… å det skulle vi ikke ha her.. men så begynte de å forkynne om helvete, sverd og orm. er jo ikke rart om en stakkar vendte seg ivekk ifra trua si med trussler om ilddåd orm eller sverd….men men det var dengang. nå er det bare kvitekrist´s lillebror som kommer… og jeg bare venter på nye ildtrusler ormer og tvang…

 16. Jeg er helt enig i at religionen har vært roten til mye vont i venren. Religionen gjør ikke noe annet enn å skape motpolerog setter em mot hveranre. For å si et slik. Alle kriger i Gus navn. Hvem sin Gu har rett?

  La meg komme tilbake til Krekar vitsen.
  Han Bure blitt sent ut av lanet for lengst. Rart at Kurere som har bo i lanet i over ti år, og som gjennom alle isse årene har birat til å jobbe å integrere seg selv, blir sent ut av lanet, mens en kalbloig morer får bli her. Hva slags signaler sener et til folk. Jo rep i Gus navn og kom til Norge og få beskyttelse.

  Nb. Jeg mangler bokstaven mellom c og e. en virker ikke. Beklager.

  • Jeg deler din undring, men er ikke enig med deg i at alt som har med gudstro å gjøre er av det onde. Poenget er altså hva man tenker om Gud, ikke om man tror på Gud eller ikke. Og noen av de verste krigene og massakrene i verden har vært utført av mennesker som har fornektet Guds eksistens.

 17. Fin Innlegg. Gud hjelpe oss.

 18. Er det pga feighet at Krekar fortsatt oppholder seg her?
  Jeg vil gjerne ta på meg ansvaret jeg!
  Få ut denne drittsekken. Han gjør oss til latter.
  Nå har han gått lenger enn langt, haaaaandling straks…!!

 19. Du har selvsagt helt rett i det du skriverom hvor absurd det er at Norge forskjellsbehandler mellom kristendom og islam – altså at islam blir dullet og degget med mens kristendommen tvinges i kne på alle fronter.

  Vi burde selvsagt også tvinge islam i kne på alle fronter, sammen med alle andre former for infantil overtro. I den siviliserte del av verden bør voksne mennesker som tror på usynlige vesener med magiske krefter behandles som de gærningene de faktisk er.

  Tvangsinnleggelse på psykiatrisk institusjon er eksempelvis en nærliggende tanke.

  • Isåfall må undertegnede tvangsinnlegges – sammen med Nelson Mandela, Desmond Tutu, Bono og en rekke andre som du kanskje egentlig synes er ganske sympatiske. Problemet er faktisk ikke at man tror på Gud, men hva man tror om Gud. Personlig har jeg sans for Jesu bilde av Gud – som en kjærlig Far som hater urett, som strekker seg langt for å forsones med menneskene og som heller vil at vi skal tåle urett enn å begå urett. Tror man at Guds høyeste vilje er å sprenge seg til døde på et torg fullt av mennesker vil man trekke helt andre slutninger for hvordan man skal leve. Og det finnes nok av despoter som ikke har trodd på Gud – også sånne som har vært villig til å tvangsinnlegge og henrette gærninger som meg.

   Les gjerne hva Jesus sa og gjorde selv – for eksempel i Lukas-evangeliet.

   Ha en fin dag!

   • Du trenger ikke noen «Gud» for å tro at det er bedre å begå rett enn urett. Tvert imot, man kan VITE at det er bedre å begå rett enn urett uten noensinne å ha hørt om overtroen din.

    Det eneste som krever religion (eller rettere sagt dogmatikk) er å gjøre urett til rett.

    Som Steven Weinberg formulerte det:

    «There will always be good men doing good things and evil men doing evil things. But for good men to do evil things it takes religion.»

    (Rent bortsett fra at også andre dogmatiske tilnærminger, som kommunisme og nazisme, gjør samme nytten).

 20. Jeg skrev 25/11/2009 at 11:44

  Nå er nok, nok! Send Krekar kreket ut, a.s.a.p!!! Må noen av våre folkevalgte dø, p.g.a kreket Krekar?! Sjekk linken og les boka, God Is Not Great, How Religion Poisens Everything, Christopher Hitchens.

  The Hour: Interview with Christopher Hitchens (Part 1-2)

  Christopher Hitchens – Religion Illustrated (1 of 2)

  • Jeg sliter med å forstå din automatiske kobling mellom det å tro på (en) gud – som Mullahen opplagt gjør – og det at all gudstro er av det onde. For å si det på en annen måte – dersom politikk fører til krig (og det hender det jo at det gjør….), skal vi da slutte med politikk, eller skal vi føre en bedre politikk?

 21. Flott skrevet! Norge er et synkende skip…. 😦

 22. la nå krekar bli her,bedre noen dreper han her,enn at han begår terror mot oss. 58 år han har vel ikke lenge igjen

 23. Veldig bra innlegg.

  Er ikke religiøs selv, men jeg ser jo at kristendommen i langt, langt større grad har greid å tilpasse seg et moderne, humant, demokratisk samfunn enn det Islam har, eller har evne og vilje til å ha.

  Når det er sagt så er det jo også slik at Islam per definisjon ikke KAN integreres i samfunn med andre trossystem / normer og regler, da Islam ER underkastelse ifm av en totalitær ideologi. Primitiv og uopplyst sådan.

  Det jeg kaller gode gamle norske verdier finnes kanskje noen steder enda, men det dør desverre raskt ut. Spesielt mye av skylda har regjeringen som har hatt ansvaret for innvandring og integrering mens dette har pågått. Med «pågått» mener jeg det å la slusene stå på vidt gap for å ta inn så mange innvandrere som mulig, for å så ikke ha en aning kontroll på dem.

  Samtidig har «antirasismeindustrien» klart å angripe alt har vært av de få som har turt å stille seg spørrende frem til nå. Nå begynner det å bli så mange som ikke finner seg i dette lengre, at det er kanskje et håp om å få landet på beina igjen og gjennoppta det sunne vettet.

 24. […] om hvordan Pakistan som stat systematisk diskriminerer og forfølger annerledes troende, samt uttrykt meg kritisk til Norges naive støtte til pakistanske koranskoler. Pakistan trenger sårt en forandring, men […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: