Hva med Pakistans minoriteter?


– – – –

Det er ikke vanskelig gi sin fulle støtte til Abid Raja når han oppfordrer til en rausere holdning overfor Pakistans flomofre. Pakistan vil trenge all den hjelp de kan få – både til akutt nødhjelp og hjelp til gjenoppbygging. Og for Norge – som i flere tiår har mottatt hardt arbeidende mennesker fra Pakistan som har vært med å bygge opp dagens Norge – burde en slik hjelp være selvsagt.
Samtidig burde dette være en gyllen anledning til å stille betingelser for bistand – for eksempel at Pakistan skal slutte å forfølge sine egne minoriteter.

En gruppe danske kirker og misjonsselskaper har nettopp startet innsamling til de flomrammede kristne i Pakistan spesielt, og uttaler i den forbindelse at «Vårt mål er å sikre en rettferdig fordeling av nødhjelp slik at den også når fram til de kristne som dsikrimineres og undertrykkes i det muslimsk-dominerte samfunnet«.  At dette er tilfelle, bekreftes av Biskop Humphrey Peters i Church of Pakistan, kom nylig med følgende uttalelse, gjengitt i Christianity Today:
«We are sure that some countries will come forward with aid packages, but hardly anything will reach the minority Christians. Do keep us in your special prayers.»  Av samme grunn oppfordrer derfor presidenten i Christian Congress, Nazir Bhatti, å gi spesielt til de kristne.

Biskopens uttalelser, og de danske bekymringene,  er  ikke grepet ut av luften. For de ukjente og ofte glemte ofrene i Pakistans islamifiseringsprogram – raust sponset av saudiarabiske oljemillioner – er de religiøse minoritetene. Som landets fire millioner ahmadiyya-muslimer, som ved lov blir nektet retten til å kalle seg muslimer. Eller de kristne.

La oss ta de kristne. De kristne i Pakistan utgjør en liten minoritet av den totale befolkningen, kanskje bare rundt to til tre prosent. Likevel snakker vi om drøyt tre millioner mennesker som nektes helt grunnleggende borgerrettigheter, og som i tillegg blir diskriminert og trakassert på det groveste:

 • Kristne er ofte henvist til dårlig betalte jobber som hushjelper og vaktmestre, de blir sett på som urene av resten av befolkningen og holdes i fattigdom i slumlignende ghettoer. Dette nyhetsinnslaget fra en kristen ghetto i Islamabad forteller egentlig alt.
 • Falske anklager om f.eks. blasfemi blir ofte til fellende dommer, idet Pakistans sharia-lover tar mer hensyn til muslimers vitneutsagn enn kristnes. Nylig fikk 30 år gamle Asia Bibi dømt til døden for blasfemi – for å ha uttalt at «Jesus døde for dine synder – men hva har Muhammed gjort for deg?»
 • I en foreslått lov fra 2006, som ennå ikke er ferdigbehandlet i Nasjonalforsamlingen, foreslås det dødsstraff for muslimske menn som vender seg bort fra Islam – for eksempel ved at de konverterer og blir kristne. Kristne kvinner slipper med livstidsstraff. All eiendom vil bli beslaglagt.
 • Overgrep og voldtekt mot kristne kvinner aksepteres av mange og blir ikke etterforsket på linje med andre overgrep.

Den svenske avisa Dagen gjorde nylig et intervju med en pakistansk bibelskoleelev i Stockholm, Jabran Inyat. Han forteller at «muslimer i de flesta moskéer i Pakistan blir uppmanade att döda kristna«, og han fortsetter: «Folk vet att inget händer dem om de skjuter kristna. Starka krafter skyddar mördarna eftersom polis, åklagare och domare, alla är muslimer«.

Bistand har ofte vært knyttet til krav om reform hos mottakeren. Hvorfor ikke stille krav til Pakistan om at alle landets borgere skal behandles likt etter loven? At sharia-lovenes rangering av borgere etter tro må endres? Om at midler til gjenoppbygging må nå alle, også landets religiøse minoriteter? Om at den foreslåtte loven om dødsstraff for frafall fra islam blir trukket?

Raja mener nordmenn har mindre empati med muslimer enn med andre utsatte grupper. Det kan så være, og det burde absolutt ikke være sånn. Likevel er det kanskje enda mer påtrengende å etterlyse større grad av empati fra pakistans muslimer overfor landets ikke-muslimske befolkning. Flom eller ikke.

Andre kilder:

Reklamer

45 kommentar

 1. Vel sagt. Urett er urett og må møtes med sannhet i alle sammenhenger. Å være snill er en dyd – å være snillist er dumt.

  • Følgende ble uttalt av Pakistans ambassadør i London:

   «Dersom også hjelpen til gjenoppbygging uteblir, frykter Hasan at dette kan bidra til å gi radikale islamister vind i seilene»!

   Som forventet truer han nå vesten med terror om ikke hjelpen kommer! Er det virkelig noen som lurer på hvorfor det norske folk vender ryggen til denne katastrofen?

 2. Jeg har empati med alle slags mennesker.
  Men jeg anser ikke muslimer for å være mennesker.

  • Å ha empati med dem man liker er faktisk ikke så vanskelig. Og her tror jeg det er på sin plass med et sitat fra en mann som mer enn noen annen har preget vårt syn på å gjøre godt mot alle:

   «Dere har hørt det er sagt: Du skal elske din neste og hate din fiende. 44 Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere, så dere kan være barn av deres Far i himmelen. For han lar sin sol gå opp over onde og gode og lar det regne over dem som gjør rett og dem som gjør urett. Om dere elsker dem som elsker dere, er det noe å lønne dere for? Gjør ikke tollerne det samme? 47 Og om dere hilser vennlig på deres egne, er det noe storartet? Gjør ikke hedningene det samme? 48 Vær da fullkomne (=helhjertet), slik som deres himmelske Far er fullkommen..» (Matt 5,43-48)

  • Fyy, så uvitende og slem du er..!

 3. dere må ikke glemme at ca 80 prosent av muslimer i pakistan lever i lik linje med krisne,, like fattige og elendige,,, det er urettferdig å si at det er bare kristne som har det dårlig i pakistan

  • Visst er det fattigdom i Pakistan. Problemet er når folk blir holdt i fattigdom fordi de er kristne – eller ahmadiyya-muslimer. Eller satt i fengsel. Eller drept. Eller diskriminert i lovverket. Da nytter det lite å si at andre har det fælt også – man må påpeke den urettferdigheten som finnes.

 4. Bra sagt, men hva med å hjelpe seg selv ? De har penger til å krige med naboer og utvikle atomvåpen.Desuten er det ikke rart at nordmenn har lite empati med med dette landet med sine lover. Avskyelig ! Man må heller ikke glemme korrupsjonen like til i presidentens nærmeste familie. De kan hjelpe nå og forebygge neste katastrofe !

 5. Jeg er hjertensenig med tekstforfattern.Saudi Arabia er bak den gjenomsyret korrupsjon via Petrodollaren.De har manupulert hele den muslim verden med favorisering av de utvalgte som i sin tur brukte Quranen for å jernevaska analfabeter hardt arbeiderne.Muslimene har seg selv å takke for for den situasjonen.Hykleri har ødelegge religionen som utgangpunktet skulle alle mennesker et anstendig liv men nei da er du ikke muslim er du Kafir(vantro)skal du til helvete.

 6. Det er fullstendig vanvittig å utnytte slike katastrofer til å forsøke å spre sine egne politiske agendaer. Det er nettopp det du gjør her. Så du mener man bare skal hjelpe andre i nød om man kan få gjennom sine egne agendaer?

  • 1. Å bry seg om rettferdighet er ikke det samme som å ha en politisk agenda. Det burde heller ikke være urimelig å kreve at bistand til gjenoppbygging skal omfatte alle, også landets oversette minoriteter.
   2. Man må skille mellom akutt nødhjelp, som man gir uansett, og bistand til gjenoppbygging – hvor det er helt på sin plass å stille krav. Det er noe vi gjør allerede i andre sammenhenger og andre steder.

  • Ja. Hvorfor skulle jeg gi penger hvis jeg ikke får noe som helst ut av det? Pakistanere er det nok av (170 millioner, leste jeg) så hvis noen går tapt så er det vel ikke en kjempekatastrofe. De folka formerer seg jo som kaniner.

   • Det finnes 730 millioner europeere. Jeg antar at det er uten interesse for din vurdering av hvor mye ditt liv er verdt. For ting ser faktisk litt annerledes ut på nært hold enn langt unna.

    • En ting til. Man får aldri noe ut av å gi til fremmede – det er faktisk den viktigste grunnen til at folk ikke gir. Nettopp derfor er det Jesus gang på gang begrunner omsorg for fattige med at Gud bryr seg:

     «Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere, så dere kan være barn av deres Far i himmelen. For han lar sin sol gå opp over onde og gode og lar det regne over dem som gjør rett og dem som gjør urett» (Mat. 5, 44).

     Tror du ikke på Gud, har du selvsagt en tyngre jobb med å motivere deg selv.

 7. Jeg er faktisk ganske enig her.
  Alle barna og kvinnene skal ikke måtte lide med sult, sykdom og død for at deres menn og fedre er noen idioter. Som et velstående land skal vi hjelpe de i nød. Men jeg er også fullstendig enig i at vi også bør stille kriterier ved hjelpen. Skal man hjelpe, så skal man hjelpe alle. og det inkluderer de som blir sett på som mindreverdt. Skal man hjelpe å bygge opp landet så skal det bygges opp til det bedre. Det skal ikke bygges opp slik at de mennene som skriker høyest atter en gang skal kunne holde konene sine innesperret uten noe som helst rett til egne meninger. Man skal bygge opp landet til det bedre. Jeg har sympati med alle barna og konene og andre som blir undertrykket som nå ikke har mat, medisiner eller et sted å bo, men jeg kommer ikke til å gi ei krone før jeg vet at det ikke går til de samme menneskene som mener de råder over livet til andre ved å gjemme seg bak «guds ord».
  Når jeg leser i aviser at kvinner blir myrdet for de ikke kan bli gravide og mannen dems mener de har brakt skam over familien og dermed har retten og gud på sin side så nekter jeg på lik linje som store deler av norges befolkning hjelpe befolkningen med å komme seg på beina og overleve.

  Men desverre kan man ikke stille krav før regjeringen faktisk velger å gå ut og be om hjelp og ikke minst, ta imot hjelp fra «gudsforlatte hedninger»

 8. Sjekk, Christopher Hitchens – Religion Illustrated (1 of 2)

 9. de har fårr hjelp fra alle musliske land. de trenger ikke hjelp fra vesten. håper pak gir faen i denne terrorkrigen,og lar dere nordmenn bli grillet. bare da vil dere forstå hva pak soldater har gjort for dere griser.
  hundretalls soldater har blitt drept pga dere føler dere truet av taliban. pak hjelper dere fra vesten,de mister sine egne flere tusen har måttet lide pga usa og norge.
  og her sitter dere å skriver at .penga er mer vært enn pakistanere!? altså mennskeliv!? hvor idiot gåt det ann å bli!? dere er hjernevasket av media,alt det nagative som kommer frem, kun om muslimer. hva har de stakkars barna som drukner med denne hatet å gjøre?? håper dere som mener de ikke fortener hjelp,opplever det samme,se deres egne barn drukne dø av sult. da vil dere forstå hva disse mennskene går gjennom. SKAM DERE!!!!

  • Dere muslimer har selv bedt om det. 90% av det norske folk hater dere. Og ikke uten grunn. Dere hater alt som har med nordmenn og Norge å gjøre. Men pengene våre er gode å ha. Dere er analfabeter når det kommer til vitenskap, filosofi, legevitenskap og så videre. Derfor lever dere på steinaldernivå i landet du kommer fra.
   Skamme oss?? Ikke fan! .
   Det er nå i de senere årene jeg har begynt å forstå hva de amerikanske nybyggerne mente når de sa: «En død indianer er en god indianer». Dette var nok ikke et grunnløst uttrykk funnet på av en stand up comedian.
   Nu når vårt eget eksistensgrunnlag er truet av den muslimske tsunamien er uttrykket igjen berettiget.
   En død muslim er en god muslim.

  • Ja det var jo et veldig konstruktivt innlegg som virkelig hjelper mot alle fordommer 🙂

   Å kalle nirdmenn for griser og si at de burde bli grillet, og samtidg si at pakistan ikke trenger hjelp fra vesten hjelper ikke akkurat på giverviljen.
   At norden er til noe grad hjernevasket av media er ikke akkurat en hemmelighet, men det er heller ikke en hemmelighet at det er enda mer hjernevasking i pakistan.

   Ingen som har sagt at barn skal dø av sult, folk bare mener at dersom man skal begynne å gi penger så må regjeringen i pakistan håndtere situasjonen på en helt annen måte. Man kan ikke brenne flagg, steine folk til døde og kalle kristne for hedninger åpenlyst på tv for så å _kreve_ at noen skal komme og hjelpe.
   Det finnes andre måter å be om hjelp.
   Hva med å starte å hjelpe de stakkars barna som må sitte inne i teltene i umenneskelig varme bare for at kvinnene må gjemme seg pga religion og dermed ikke kan gå ut av teltet med barna så de får seg frisk luft????
   Er ikke det barnemisshandling så vet ikke jeg. Det hjelper ikke å gi barna mat som de ikke får spise pga ramadan. Barn dør pga veskemangel for de ikke får lov til å drikke før solnedgang… er det humant?!?!?
   At fedre lar heller barna sine dø enn å gå vekk fra idiotiske religiøse skikker??

  • Dette var noe av det mest idiotiske jeg noen gang har lest.

  • Må nesten le… Her har vi nok å gjøre med en skikkelig muslim gitt. En som mener nordmenn er hjernevasket, men som selv tror på den islamske trylleboken «Koranen» ?
   For ordens skyld, så mener jeg at Bibelen også er en slik bok 😉

   Jeg har store problemer med å kunne hjelpe de som ønsker livet av meg. Desverre er det slik at barna i situasjonen er uskyldige, men man vet jo hvilket syn de får på livet når de vokser opp: Tro på Islam eller dø, og hat Vesten for allt det er verdt og forsøk å ta livet av så mange vantro som mulig.

   Urinstinktet i meg sier at for å overleve selv, så får de andre «forsvinne». Det har ikke noe med hva folk fortjener eller ikke, men jeg ønsker meg et langt liv og vil ikke bidra økonomisk til å forkorte det.

   • Du uttrykker ganske presist hva mye av elendigheten i verdenshistorien kommer av; mennesker som i frykt eller likegyldighet er villig til å la andre «forsvinne» for å få et bedre liv selv. De fleste kriger er startet på akkurat det grunnlaget. Og det er der tryllekoboken Bibelen kommer inn – hvor vi blir bedt om å bry oss fordi Gud bryr seg. Og med fare for å repetere meg selv, siterer jeg nok en gang Jesu ord:

    Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør godt mot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere, så dere kan være barn av deres Far i himmelen. For han lar sin sol gå opp over onde og gode og lar det regne over dem som gjør rett og dem som gjør urett” (Mat. 5, 44).

    ha en fin dag! 🙂

   • Det er fint med disse bibelsitatene, men hvor fornuftig er det egentlig a hjelpe en person til å overleve slik at han kan ta livet av meg ? Hva er logikken bak det ? Forklar dette for meg.

   • Logikken er at verden som helhet ikke går framover om alle tenker som deg; da blir resultatet en evig krig. Men når vi ser at vi faktisk er Guds skapninger, og at Han har en uendelig kjærlighet til oss, så blir det lettere å strekke seg ut til andre. Logikken blir at med Guds perspektiv på verden trenger jeg ikke gå rundt og være redd. Les gjerne blogginnlegget «Den fantastiske omvendelsen», så ser du litt mer av hva jeg mener.

    Ha en fin dag! 😀

   • Nå er det vel gjerne slik blitt i verden, hvor den Kristne sier: Jeg vil dø for min tro.

    Muslimen sier: Du skal dø for min tro.

    Dette er vel realitetene hvis man evner å se virkeligheten i øynene.

    Religion, dvs. ALL religion er det som faktisk skaper konflikter og ikke fred. Kristne hadde ikke akkurat så veldig rent mel i posen de heller når man skulle utrydde muslimene. Forskjellen er forsåvidt at de Kristne har fulgt samfunnsutviklingen, mens i muslimske land, så ønsker mann å sitte fast i en svunnen tid. Man ser jo daglige eksempler på offentlig henging, steining, skyting osv, arrangert på store arenaer.

    Hvordan skal vi så forholde oss til grupper som ikke vil slippe taket i en svunnen tid ? Oppskriften din er å «vende det andre kinnet til» og bare la han slakte deg ? Med en slik tankegang, så vil det kanskje ikke ta så lang tid før hele verden er muslimsk, for alle andre er utryddet.

    Det er veldig synd at forskjellige religioner ikke kan leve i gjensidig respekt for den andres tro, men slik er realitetene og vi må forholde oss til det.

 10. Nei gitt, jeg tror ikke på «gud.» Det er dumt å hjelpe ens fiender, de blir jo ikke venner av det men hater deg desto mere fordi du har mer enn dem. De føler seg ydmyket ved å trenge hjelp og hater hjelperen. Med all respekt for Jesus, han tok nok feil her, bare se hva som skjedde med ham. Han hjalp jo alle han kunne men til slutt kom det ikke en eneste person for å forsvare ham da han ble pågrepet av prestene og brakt til romerne for å bli henrettet. Stakkars Jesus fortjente nok langt bedre for sin veldedighet enn det han fikk, og det burde være en lærepenge for oss alle. Kanskje du kan forvente nåde og godhet fra din gud men sannelig ikke fra folk.

  Forøvrig glemmer jeg ikke hvordan de islamske skjeggjævlene troppet opp i gata, brente norske flagg og skrek død over oss. Og nå vil de ha penger? Nå er det ikke død over oss lenger fordi de har bruk for oss? Sånn behandler man ikke folk.

  Pakistanerne burde be de andre muslimene om penger, de har jo massevis av petrodollars som de kunne dele med pakistanerne hvis de ville. Alternativt kan de be til «ala» om manna fra himmelen. Ja, de folka ber fem ganger om dagen men hva er det egentlig de ber om? For når de virkelig trenger noe så er det jo oss de ber til? Hva med «ala,» hva er «troen» for da? Eller er det slik at «gud» ikke svarer på pengespoersmål? La dem drukne.

 11. ikke gi en krone i støtte! Det må bli slutt på å støtte våre fiender og deres allierte!!!

 12. Har ikke glemt da de brente norske flagg der nede .. la de drukne hele gjengen

  • 1. Brenning av det norske flagget er blitt avkriminalisert – og har aldri vært beheftet med dødsstraff.
   2. Sikker på at det er de samme folka som brant flagg som nå er rammet? En flom rammer nemlig ganske vilt. La meg sitere fra biskop Peters, som snakker om de kristnes situasjon spesifikt:

   «Our Christians, who are already deprived and marginalised, are in pathetic conditions. They have lost almost everything in their houses; they could only save their lives…..Many Christians were already in poor circumstances and are now doubly affected and do not know where to find help»

 13. Må innrømme at trussler om 9/11, hijab på dommere og politi, raning, stjeling, trygdesnylting, voldtektsbølgen og massiv innvandring av ikke-nødllidende som skal stappe sugerøret sitt ned i statskassen faktisk har gjort meg mindre positiv med tiden.

  Som nordmenn flest var jeg positiv til muslimer den gangen de var få og vi ikke fikk vite sannheten om trydger og kriminalitet. Og som nordmenn flest har jeg fremdeles lite vondt å si om vietnamesere, kinesere, tamiler og andre grupper som oppfører seg skikkelig.

  Personlig opplever jeg Pakistan som et land som har gjort meg mye vondt og som ødelegger mitt land. At den pakistanske ambassadøren har lirt av seg at vi mer eller mindre fortjener terror på grunn av muhammedkarikaturene har unektelig gjort meg mindre givervillig.

 14. Snakk om misvisende heading fra VGs side. Verdensbanken gir… De gir ingen ting. Det er et lån, med renter. Et fattig land blir ytterligere utarmet. Plyndring, kan det kalles. Og VG fremstiller det som noe positivt. Pøh!!

 15. jeg synes der er bra å hjlepe mensker i nod men ikke hjllp pakistan fordi pakistan army er med tallban og allqade og pakistan polic og militaer dreper egen befolkning ibalochestan og pakistan må deles 5 land sind balochestan panjab kashmir pakhtonestan snant

 16. raja er en w morall poltiker i pakistan på går overgrep på kristen ahmadi og hindu og di bilr anklaget på falsk balssfahmi bare noen dager iden en hindu drept ifangselet og mange balocher sam blir tat av himlig poloti blir drept og kastet på av sider av gata pakistan army er brotal mot egen befolkening alle makt ipakistan er hos panjabis army polic brokrati er panjabies long live azad balochestan

 17. fuck alle nordmenn

 18. Slapp helt av folkens. De rødgrønne skal jo redde verden, så jens åpner nok lommeboka snart. 90 milliarder, er jo ikke mere enn ett lite etterslep på gode norske veier. jeg foreslår at jens sender hele beløpet, så kan vi vente 75-100 år på vei vedlikeholdet. og innen den tid så har vi jo muslimsk styre. heia jens……

 19. Hehe, i følge muslimer, så er vel også dette Jødenes feil???

  Mvh. Rockman

 20. Jeg blir skremt av å lese alt hatet mot Pakistan. Hvor ble det av nestekjærligheten? Alle mennekser er mennekser uansett rase, religion, farge. Kirkens nødhjelp er sterkt inn i Pakistan, gi penger til dem om dere føler det bedre. Jeg er en hvit norsk kvinne som har vært i Pakistan mange ganger. Vel er det mange ting som bør forandres der men ting blir ikke gjort over natten bare fordi vi mener at det bør det. Jeg har aldri blitt truet, slått, spyttet på, eller bedt om å dekke meg til. Hvorfor f… er vi nordmenn så selvgode at vi mener at verden bør forandres slik at det passer med våre normer og regler?? Er vi så spesielle mener vi selv? Det bor ca 120 millioner mennesker i Pakistan. Av disse er det kun noen få som brenner flagg og er radikale. Disse menneskene lever som regler under press fra Taliban og andre radikale islamistiske grupper. Som regel er de fattige mennesker uten skolegang som prøver å overleve fra dag til dag, som resten av befolkningen. Pakistan er i en endring men det tar tid. Hvem er vi som sitter på vår høye hest og sier at disse bør dø fordi de har en annen religion, rase og farge enn oss. Pust dypt og tenk dere om og skam dere ett lite øyeblikk før dere kjøper den posen med potetgull på butikken. Tenk på at i Pakistan har de ikke vann til barna sine engang.

 21. Nestekjærligheten forsvant sikkert når drapstruslene haglet og har ikke noe med selvgode nordmenn å gjøre.

  At du ikke har opplevd noen negative episoder, er fordi disse folkene liker pengene dine. Så fort de klarer seg på egenhånd, så blir du statistikk du også 😉

  Du tar skammelig feil når du sier at dette kun er noen få radikale folk. Det ligger faktisk forslag til lovendring i Pakistan som skal kunne idømme kvinner livstidsstraff og menn dødsstraff om man er så «vågal» å konverterer fra Islam til f.eks. Kristendommen. Bare for å få et slikt forslag opp for vurdering, kreves det massiv støtte i utgangspunktet, så kanskje heller du burde våkne opp fra dvalen å se hva som egentlig skjer her i verden og ikke være blendet av det rosaskjæret du lever i.

  Hvis et samfunn ikke ønsker å akseptere mitt levesett, så ser ikke jeg det som min oppgave å redde dem selv om jeg virkelig hadde hatt lyst til å bidra. Er det virkelig slik at den nestekjærligheten du snakker om bare skal være enveis og det er bare noe vi må akseptere ? Nei, våkn opp. At «givergleden» er blitt såpass dårlig, er et rent resultat av de holdningene man blir møtt med. At man i tillegg vet at Pakistan og deres «muslimske brødre» har mer en nok midler til å sette inn i katastrofeområdet uten at det berører økonomien nevneverdig, gjør saken enda enklere. Hvorfor skal vi gi i bøtter å spann så de «slipper» selv ? Selvsagt er det god butikk for de, får de kan da bruke pengene på andre ting.

 22. God artikkel.

  Også interessant å lese ateisters nei til hjelp til nødlidende. Det sier er mer enn nok om deres livssyn.

  http://www.persecution.org/suffering/countryinfodetail.php?countrycode=4 finner du mer om troforfølgelse i Pakistan. Nettstedet omtaler også forfølgelse i mange andre land.

  • Og hva sier det om ateisters livssyn ? Utdyp dette. Det blir spennende å se hva du mener med den utalesen. Husk at Pakistan og deres muslimske brødre har mer en nok økonomi til å hjelpe seg selv med en katastrofe som har rammet ca. 1 % av den pakistanske befolkningen.

   Når man sammenligner med for eksempel Tahiti, hvor alt «raste sammen», eller Thailand hvor likene lå i etasjer etter Tsunamien, så blir denne katastrofen i Pakistan bare småtteri.

   Igjen, når man har evnen til å kunne hjelpe seg selv, så ser ikke jeg det som det internasjonal samfunnets ansvar og bidra økonomisk. Ønsker man ekspertise for å hjelpe til, så skal de selvsagt få det fra de organisasjonene som ønsker å være disponible med slik hjelp.

   😉

 23. […] har også tidligere tidligere skrevet et innlegg om hvordan Pakistan som stat systematisk diskriminerer og forfølger annerledes troende, samt uttrykt […]

 24. For noen få år siden, var det mye fattigdom i Norge.
  Men vi klarte å få bukt med prest og fut, uten noe hjelp fra noe Muslimnsk land.
  Denne lærdom, er unge generasjoner fulstendig uvitende om, i vårt land.
  Jeg ynkes nå over godtroende Muslimer som tror på en gud, som har holdt sitt folk i fattigdom, i over 600 år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: