Om Kristenmanns blogg


Som kristenleder og forkynner forundres jeg stadig over at alt som har å gjøre med kristen tenkning har fått så trange kår i vårt samfunn. Så fort kristen tro eller bibelsk baserte argumenter blir framført, blir ellers fornuftige mennesker usaklige og hetsende i sin argumentasjon. Velbegrunnede og gode avisinnlegg møtes ikke med motargumenter, men med latterliggjøring. Historien omskrives og det kristne budskapets betydning for utviklingen av vårt samfunn og vår kultur neglisjeres og ties ihjel. Løgn og lettvinte argumenter blir stående uimotsagt, bare de passer med tidsånden. Å snakke om Gud regnes som upassende, men å la være å nevne ham er nøytralt…..

I ”Kristenmanns blogg” forsøker jeg å gjøre som Askeladden. Provosere trollet ved rett og slett å være til stede. Dra nytte av trollets dårlige syn og begrensede horisont. Slåss med blanke våpen. Narre trollet ut i åpent lende, vel vitende om at troll ikke tåler dagslys.

Og, selvsagt, prinsessen må jo settes fri! Sammen med alle andre som trollet måtte ha fanget i sin verden. Alle som ikke tør å tenke eller uttrykke seg fritt fordi trollet virker så stort og skremmende. For trollet taktikk er gjerne å skremme, stigmatiser, og en av de måtene de skremmer på er ved å rope kristenmanns blod…

Så jeg blogger for alle som ønsker å se ting i et nytt og forfriskende lys. Det kan være kristne som trenger å få nytt mot eller gode argumenter, og som er lei av å bli manipulert av trollet. Det kan være oppriktige  ikke-troende som er lei de ferdigtygde svarene og som trenger et alternativ til den sekulariserte suppa de blir servert til daglig. Det kan være journalister som finner interessante opplysninger de kan ta med seg videre – om de tør. Og for den saks skyld, en og annen politiker som måtte finne interessante og nye vinklinger på kjente problemstillinger.

Og problemstillingene kan være familie, samliv, skaperverk, historie, Gud, Jesus, bibelen, synd, nyheter, samfunn, økonomi, kriminalitet, lederskap – her i tilfeldig valgt rekkefølge – alt som kan gis en frisk vinkling med beina godt plantet i kristen tenkning.

God lesning!

Reklamer

Én kommentar

  1. This article had specifically what I was interested in! Much thanks for writing this information.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: